Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2016 – Η Απονομή

Η Αλεπού φθάνει στο κτίριο της Ακαδημίας για να παραλάβει το βραβείο. Στην είσοδο δεν είναι κανείς, το τραπεζάκι του θυρωρού άδειο, αφού ο θυρωρός είχε συνταξιοδοτηθεί με συνοπτικές διαδικασίες όταν τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω να διαβάζει λογοτεχνία με σεξουαλικό περιεχόμενο.

Η Αλεπού έριξε μια υποτιμητική ματιά στην σκάλα σκεπτόμενη ότι τώρα που βραβεύτηκε θα ανεβαίνει μόνο με ασανσέρ. Σκαρφάλωσε, και με το μπροστινό της πόδι πάτησε το κουμπί. Ταυτόχρονα και άθελα της η φουντωτή ουρά σκούπισε το λευκό κουρασμένο μάρμαρο της εισόδου.

Μπήκε στο ασανσέρ και με την ίδια επιδεξιότητα πάτησε το κουμπί του τελευταίου ορόφου. Όταν έφθασε και άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ διαπίστωσε ότι ο χώρος ήταν ελαφρά υποφωτισμένος. Με την μουσούδα της στο πάτωμα ακολούθησε την μυρωδιά και έφθασε μπροστά σε μια πόρτα που η χάλκινη επιγραφή έγραφε ΠΡΟΕΔΡΟΣ. Σκαρφάλωσε στην πόρτα με τα μπροστινά πόδια και με το βάρος της την έσπρωξε και την άνοιξε. Μέσα ήταν σκοτάδι. Υπήρχε ένα πράσινο φως από το λαμπατέρ του γραφείου. Ο πρόεδρος, αιφνιδιασμένος από την εισβολή της Αλεπούς σηκώθηκε όρθιος από την καρέκλα του. Η δέσμη φωτός του λαμπατέρ φώτισε μια μικρή στάμπα στο παντελόνι του, αποκαλύπτοντας ότι απολάμβανε το βιβλίο με τις ιστορίες της Ορχιδέας.

Η Αλεπού κατάλαβε αμέσως από προερχόταν η μυρωδιά που ακολουθούσε και με μιας όρμησε στον Πρόεδρο  αποσπώντας του το βραβείο της …

 

This entry was posted in Αποψη and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *