Περί καταδίκης της τρομοκρατίας

Το πνεύμα της παρούσας κυβέρνησης είναι ότι κάθε φορά που διαφεύγει από το σωφρονιστικό σύστημα ένας εγκληματίας  θα πρέπει τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να προβαίνουν άμεσα σε μία δήλωση καταδίκης των εγκλημάτων που αφορούν τον φυγά. Τέτοια αντανακλαστικά αναμένονται πρώτα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά από τα άλλα κόμματα. Σε αντίθετη περίπτωση,  η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα κόμματα που δεν το έπραξαν συμπαθούν τον φυγά και συμφωνούν ιδεολογικά και πρακτικά με τα εγκλήματα του. Σχετικά με τη περίπτωση της απόδρασης Χριστόδουλου Ξηρού η κυβέρνηση δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη της ότι πρόκειται για ένα άτομο που έχει ήδη καταδικαστεί και διέφυγε και ότι αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να αναζητά τον ίδιο τον φυγά και αυτούς που τον διευκόλυναν στη διαφυγή του. Αντίθετα δημιουργείται η εντύπωση ότι ο μηχανισμός δεν μπορεί να συλλάβει τον φυγά Ξηρό γιατί δεν τον έχει αποκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα !

Από την πλευρά τους κόμματα δείχνουν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και με αφορμή την απόδραση Ξηρού προέβησαν σε σχετικές δηλώσεις καταδίκης της τρομοκρατίας. Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ το πήρε πολύ σοβαρά και εκτός του διαλόγου που έχει ανοίξει με τη ΝΔ για το θέμα της τρομοκρατίας διέγραψε και ένα βουλευτή του κόμματος για τις δηλώσεις του. Δηλαδή, αν αύριο αποδράσει ένας κρατούμενος καταδικασμένος για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών θα πρέπει να βγουν τα κόμματα να καταδικάσουν τα ναρκωτικά ; Τελικά, οι θέσεις των κομμάτων για τη λειτουργία της δικαιοσύνης, κατά την άποψη της κυβέρνησης, δεν είναι δεδομένες;

(Προφανώς για τη κυβέρνηση τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι θέσεις των κομμάτων μπορούν να αλλάξουν.  Αφού η ΝΔ τα βρήκε με το μέγα αντίπαλο ΠΑΣΟΚ και συγκυβερνούν, με τη ΝΔ να αξιοποιεί μια πλειοψηφία που την έλαβε με αντιμνημονιακές θέσεις για να επιβάλει μνημόνια, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια όμως, δεν είναι υποχρεωτικό να την ακολουθούν και τα άλλα κόμματα.)

/vpante

This entry was posted in Αποψη, Πολιτική and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *