Τακτικές

Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές διαφορές με τα άλλα κόμματα και την σχετική επιχειρηματολογία το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναπτύσσει συγκεκριμένες πρακτικές οι οποίες έχουν στόχο να διχάσουν τον εκάστοτε κυβερνητικό σχηματισμό και παράλληλα να κρατήσουν απασχολημένα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχοντας υπόνοιες οικονομικών και ηθικών σκανδάλων.

Συγκεκριμένα παρατηρώ :

2017 : Σύνδεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Προσπάθεια σύνδεσης του επιχειρηματία Σαββίδη με τις δραστηριότητες Ουκρανικού αλιευτικού σκάφους που βρίσκεται στην Κρήτη και μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Τέλη της δεκαετίας 1980 : Σύνδεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου με τα αδικήματα του τραπεζίτη Γιώργου Κοσκωτά (πλαστογραφίες, φορολογικά αδικήματα, παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος).

2017 : Η ΝΔ ζητά εξεταστική επιτροπή για την τηλεφωνική συνομιλία Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη ιδιοκτήτη του σκάφους Noor-1 το οποίο μετέφερε ναρκωτικά, επιχειρώντας να διεμβολίσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

1989 : Σύσταση εξεταστικής επιτροπής με την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και του Κουτσόγιωργα, του τέως υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα, του τέως υφυπουργού Βιομηχανίας Γιώργου Πέτσου και του τέως υπουργού Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτη Ρουμελιώτη. Μια προσπάθεια διάλυσης του ΠΑΣΟΚ μέσω της «δίκης του αιώνα», με το δικαστήριο να αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου,  τον Μένιο Κουτσόγιωργα να πεθαίνει από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της δίκης ο Δημήτρης Τσοβόλας και ο Γιώργος Πέτσος κρίνονται ένοχοι για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

2017 : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλει ότι «η τρομοκρατία στην Ελλάδα, με μια εξαίρεση την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας αριστεράς». Την ίδια εβδομάδα που γίνεται η παραπάνω διατύπωση, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρει στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι «τον Παπαδήμο τον χτύπησαν πρώην σύντροφοι του Τσίπρα»

Πριν το 2002 : Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη.

/vpante

This entry was posted in Αποψη, Πολιτική. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *